Terme Ptuj

Terme Ptuj jedne su od najmlađih i najmodernijih lečilišta u Sloveniji, smeštene na 128 kilometara severoistočno od Ljubljane. Grad Ptuj  može se pohvaliti reputacijom najstarijeg slovenačkog grada, gde stari grad sa dvorcem u kome je danas muzej, Dominikanski i Minoritski samostan, svedoče o prošlim vremenima.
Kupališna kultura u Ptuju datira iz 1311. god, a prvo pravo kupalište sa zatvorenim bazenom zaživelo je u 19. veku. Iz tri vrela sa dubine 1050–1590 m, izvire voda temperature 39-54°C i veoma je korisna pri lečenju i rehabilitaciji reumatičnih , degenerativnih oboljenja i neuroloških bolesti.
Današnji termalni park sa zatvorenim i otvorenim bazenima prostire se na 4.200 m2, a poznat je po najavećem toboganu u Sloveniji. Na raspolaganju je dvanaest bazena sa talasima, toboganima, vodeno-vazdušnim masažerima I whirlpoolima. Za opuštanje su na raspolaganju saune, masaže, kupke, parafinske obloge i različite terapije. Zatvoreni Termalni Park prostire se na 2.100m2 vodenih i uzvodnih površina. Šest različitih bazena - za svakog ponešto: rekreativci u bazenu za plivanje, najmlađi u dečijem bazenu, hrabri na zimskom toboganu i otvorenom bazenu, a oni željni mira i podvodnih masaža u dva whirlpool-a I terapeutskom bazenu.
Terme nude i brojne sportske aktivnosti: fitness, teniski centar sa osam otvorenih i zatvorenih terena, stoni tenis, mini golf, igre loptom, kuglanje, vožnja biciklom, jahanje, pešačke ture, splavarenje rekom Dravom, a u neposrednoj blizini su i tereni za golf.

PREUZMITE CENOVNIK

 Program putovanja Terme Ptuj 1=2,Cenovnik br. 1 od 01.01.2020..pdf
Program putovanja Terme Ptuj specijalna ponuda,Cenovnik br. 1 od 01.01.2020..pdf

Opisi hotela

NAPOMENA: Podaci na web site-u su informativnog karaktera. Zvaničan je samo štampani cenovnik koji je sastavni deo prijave i ugovora.

 skijanje-austrija-hit-ponudaplanica-skokovi-zelenoslovenijabanjefrancuska-zima-zeleno

 pariz-zelenokrtarenja plavoamsterdam-zelenobec-plavo