TasosTASOS
Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Od drugih ostrva u Grčkoj izdvaja ga njegova raskošna lepota prirode. Tasos nazivaju i ŠUMA KOJA PLOVI, zbog neverovatno bujne vegetacije i guste borove šume koja se spušta sa najviših vrhova ostrva sve do mora. Lepotu Tasosa odlikuje kristalno plavo i čisto more sa velikim brojem plaža, skrivenih uvala.
Tasos je prepun maslinjaka, a čuven je po kvalitetnom medu. Veliki broj tradicionalnih grčkih taverni i mesta za zabavu garantuju dobar provod, kako za starije goste, tako i za mlađu populaciju. Ostrvo je u obimu oko 90 kilometara, glavni grad i centralno mesto Tasosa je glavna luka – grad Tassos – Limenas.
Maršruta za goste koji putuju automobilom:
Autoputem do graničnog prelaza Preševo, dalje kroz Makedoniju (oko 170 km), grčki granični prelaz Evzoni, pravac do table Thessaloniki gde se skreće desno i vozi do obilaznice oko Soluna – Egnatia Odos, na semaforu levo posle znaka na kome piše Halkidiki, Kavala.
Posle par kilometara je odvajanje za Kavalu (Evzoni – Keramoti oko 240 km). Vozi se pored Kavale, autoputem, do skretanja desno za Keramoti gde se ukrcava na trajekt (u zavisnosti od meseca, vozi svakih pola sata do sat).
Cena za vozilo je 16 €. Cena po putniku je 3 € (u jednom pravcu). Vožnja trajektom traje oko 35 minuta.
Po iskrcavanju sa trajekta vozi se desno, odakle ima još oko 45 km do Limenarije, Pefkarija i Potosa.


POTOS
Potos, jedno od najlepših i najpopularnijih mesta na Tasosu, sa predivnom peščanom plažom, pravo je odredište za miran porodični odmor, ali i pravo letovalište za mlade. Poznat je po svojim kafićima i klubovima, koji se nalaze na samoj rivi, a u kojima provod i zabava traju do kasnih večernjih sati. Potos leži na jugozapadnoj strani ostrva, udaljen par kilometara od Limenarije. Romantični zalasci sunca u Potosu poseban su doživljaj.

 

PREUZMITE CENOVNIK

 Program putovanja Tasos,Cenovnik br 1 od 28.10.2019..pdf

Opisi hotela i apartmana

NAPOMENA: Podaci na web site-u su informativnog karaktera. Zvaničan je samo štampani cenovnik koji je sastavni deo prijave i ugovora.

 skijanje-austrija-hit-ponudaplanica-skokovi-zelenoslovenijabanjefrancuska-zima-zeleno

 pariz-zelenokrtarenja plavoamsterdam-zelenobec-plavo